AdwareQ1 Kft

Az AdWare Q1 Fejlesztő és Tanácsadó Kft.

Az AdWareQ1 Fejlesztő és Tanácsadó Kft.-t magánszemélyek alapították 1997-ben minőségirányítási és ehhez kapcsolódó rendszerek kifejlesztése, a minőségügyi alapelvek gyakorlatba való átültetése, minőségügyi, vezetési, gazdálkodási, biostatisztikai oktatás, tanácsadás céljából, hasznosítva a korábbi rendszerfejlesztési és minőségügyi tevékenységekkel kapcsolatos szellemi erőforrásokat és gazdálkodási tapasztalatokat. Az AdWareQ1 Kft. tevékenységére a minőségi munkára való törekvés jellemző, kifejlesztett minőségirányítási és integrált rendszerei egyediek, testre szabottak, hatékonyan és bürokráciamentesen működnek.

Az AdWareQ1 Kft. tagja és támogatója a Magyar Minőség Társaságnak, és az ISO 9000 Fórumnak (egyúttal az EOQ magyar tagozatának), az MSZ EN ISO 9001:2000 szabvány (DIGART Ltd.) és MSZ EN ISO 9001:2008 szabvány (SGS Yarsley International Certification Services Ltd.) szerint tanúsított, az OGYI által auditált szervezet, a Magyar Fürdőszövetség pártoló tagja, ügyvezetője, Dr. Hajnal Miklós Pál tagja az Egészségügyi Menedzserklubnak, a Magyar Hospice Alapítvány kuratóriumának tagja.

Az AdWareQ1 Kft. tevékenységének fő területei a következők:

 • Minőségirányítási rendszerek kifejlesztése, nemzetközi tanúsításra felkészítés
 • Környezetirányítási rendszerek kifejlesztése, nemzetközi tanúsításra felkészítés
 • Integrált irányítási rendszerek kifejlesztése, nemzetközi tanúsításra felkészítés
 • Élelmiszer-higiéniai és –biztonsági rendszerek (HACCP) kifejlesztése és igazolása
 • Nemzetközi élelmiszeripari standardok (International Food Standard – IFS) szerinti tanúsításra felkészítés
 • Vizsgáló-, diagnosztikai- és kalibráló laboratóriumok akkreditációra való felkészítése
 • Egészségügyi intézmények szakmai akkreditációra való felkészítése
 • Minőség- és környezetirányítási, valamint GLP és GCP rendszerek felügyelete
  • Rendszer audit
  • Vizsgálatfüggő audit
  • Gyártás audit
 • Európai minőség- és kiválóságmodell (EFQM-CAF) alkalmazása, magyar minőségi díjra felkészítés
 • Software/hardware és rendszer-validálás
 • Szervezetfejlesztés, változásmenedzsment (BPR)
 • Problémamegoldás, konfliktuskezelés, csapatépítés, regeneráció
 • Egészségügyi és szociális szabályozó rendszerek kifejlesztése
 • Megújuló energiaforrások felhasználásának elősegítése

Az AdWareQ1 Kft. az elmúlt évek során az IKM illetve a GM, Széchenyi Terv, NFÜ támogatási pályázatain több mint 150 nyertes pályamunkával szerepelt. Az FVM által meghirdetett HACCP pályázaton 24 pályaműve volt sikeres. Nemzetközi projektjei közül megemlítendő: Preparation the Inside Quality Assurance System for the Hungarian Phytosanitary and Soil Protection Service (HPSPS). PHARE European Integration Programme HU 9703. General Support to Institution Building Project Number: HU9702-03-04.

Az AdWareQ1 Kft. a nyertese az Egészségügyi Minisztérium által a Nemzeti Minőségügyi Rendszer megvalósítására kiírt pályázatnak, illetve a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által kis- és középvállalkozások minőség- és környezetirányítási rendszerének fejlesztésére kiírt pályázatnak. Az AdWareQ1 Kft. vezetői előadóként részt vesznek az európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) által elismert minőségirányítási rendszer-menedzserek (QM) képzésében, valamint a Szegedi Tudományegyetem egészségügyi menedzserképzésében.

Az AdWareQ1 Kft. az országban elsőként kezdte meg az ISO 9001:2000 szabvány alkalmazását, elsőként fejlesztett ki integrált minőség- és környezetirányítási rendszert (MH Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézet, Heim Pál Gyermekkórház), elsőként készített fel az ISO 9001:2000 – ISO 14001:2003 szerinti tanúsításra (Nyírő Gyula Kórház), elsőként fejlesztett integrált kórházi minőség- és környezetirányítási, valamint diagnosztikai laboratóriumi rendszert (Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház – ProDia Diagnosztikai Rt.).

Az AdWareQ1 Kft. elsőként kezdeményezte az egészségügyi intézmények minőségügyi rendszerének kiépítésénél az ISO alapú minőségirányítási, illetve JCIA – KES alapú szakmai akkreditációs rendszer integrációját és az Európai Minőségirányítási Modell (European Foundation for Quality Management – EFQM) alapján történő fejlesztését és alkalmazta a Szent János Kórházban.

Ugyancsak úttörő szerepet játszott az EFQM-CAF köztestületi alkalmazásában (Dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal), illetve a Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok (MEES) alkalmazásában (Szent Pantaleon Kórház). Az AdWareQ1 Kft. az országban elsőként alkalmazta az EFQM modellt és a változásmenedzsment technikát (BPR – Business Process Reorganisation) szociális intézményben (Békéscsabai Egyesített Szociális Intézmény).

Az AdWareQ1 Kft. vezető szerepet vállalt a szociális és gyermekvédelmi standardok kifejlesztésében, fejleszti a Pázmány Péter Katolikus Egyetem integrált minőségirányítási rendszerét, emellett tevékenyen részt vesz a megújuló energiaforrások hasznosításának elősegítésében az Intelligent Energy for Europe Prometheus nemzetközi projekt közreműködőjeként, valamint a Közép-Dunántúli Napenergia Klaszter fejlesztőjeként.

Legfrissebb hozzászólások