Betegbiztonsag.hu

Honlapunkon a minőségi(bb) egészségügyi ellátás elérésének célkitűzését a középpontba állítva számba vesszük azokat a körülményeket, melyek meghatározóak a biztonságos, az igénybe vevők számára legkisebb kockázatot magában hordozó egészségügyi ellátás kialakításában. Rövid áttekintést adunk a károsodások mögött megbúvó hibák létrejöttének mechanizmusáról, az egészségügyi ellátás során bekövetkező nem kívánt események epidemiológiájáról (járványtanáról).

Honlapunkon a tudásalapú társadalom eszményét követve, csatlakozva a Világszövetség a Betegbiztonságért kezdeményezéshez, tudományos igényességgel kívánunk választ adni a feltett kérdésekre. Nem vezérel bennünket rossz szándék, nem kívánunk senkit megszégyeníteni, nem akarunk botrányokat generálni, konfliktusokat gerjeszteni. Éppen ellenkezőleg. Célunk az, hogy a nagyszerű tudós, Semmelweis nyomdokain haladva a betegbiztonság kérdésköréhez kapcsolódó, hazánkban méltánytalanul mellőzött ismereteket a társadalom elé tárjuk, s ezáltal megteremtsük a lehetőségét a betegbiztonság fokozását eredményező intézkedések gyakorlati alkalmazásának.

Törekvéseinkben számítunk azon személyek, szervezetek, intézmények támogatására, akik elkötelezettséget éreznek a betegbiztonság eszménye iránt.
Ugyanakkor nem titkolt szándékunk, hogy katalizálni kívánjuk azoknak a tovább már nem halogatható intézkedéseknek a végrehajtását, melyek az egészségügyi ellátórendszer megújítása révén a biztonságot az ellátás alapvető dimenziójává teszik.

Betegbiztonsag.hu

Legfrissebb hozzászólások